16/2/2017

   

Έπαιζα με την ιστορία μου Έκθεση ζωγραφικής
Δρόμοι και αναδρομές
του Κώστα Σπυρόπουλου

20 Φεβρουαρίου – 20 Απριλίου 2017
στο Καφέ του Μουσείου

Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση του Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο «Δρόμοι και αναδρομές».
Η έκθεση που παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι μέρος μιας πορείας διαδοχικών εκθέσεων που εξερευνούν τη στενή επαφή του ανθρώπου με τις μηχανές, τα βιομηχανικά προϊόντα, τα ΜΜΕ, τις φωτογραφίες, τα αγάλματα. Ο τίτλος της έκθεσης εκφράζει πορεία και επανάληψη, επιστροφή και επανεκκίνηση, περιοδικότητα και κατακερματισμό του χρόνου μέσα στον χώρο. Στους δρόμους της πόλης, στις καθημερινές συναναστροφές ανώνυμων ανθρώπων, συνυπάρχουν η αναλώσιμη σύγχρονη κουλτούρα με τη διαχρονική πολιτισμική παραγωγή, το ανθεκτικό στον Χρόνο και το επίκαιρο. Η εικαστική προσέγγιση του καλλιτέχνη αναμειγνύει νέους πειραματισμούς και αρχαίες επιβιώσεις, ανιχνεύοντας το συνδετικό νήμα ανάμεσα στις καλές τέχνες και την Ποπ –Αρτ.
Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, την Πινακοθήκη Σύρου, τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το Μουσείο Βορρέ, καθώς και σε άλλα μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγκαίνια: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 18:00
Διάρκεια: 20/2-20/4/2017
Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682
Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-4 μ.μ. (Τρίτη-Παρασκευή), 1-8 μ.μ. (Δευτέρα)
Πληροφορίες: www.namuseum.gr, Τηλ. 2132144891 & 213 2144837


ΣΥΝ. Τρεις φωτογραφίες έργων του Κ. Σπυρόπουλου (Copyright: Κώστας Σπυρόπουλος, ευγενής παραχώρηση του ίδιου). Τίτλοι έργων: Έπαιζα με την ιστορία μου, Μια βόλτα με το άγαλμα, Πηγαίνοντας προς το αέτωμα.

Μια βόλτα με το άγαλμα Πηγαίνοντας προς το αέτωμα