16/5/2013

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές- Λογότυπο Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας σε φορείς, ιδρύματα και οργανώσεις πολιτών για να ενώσουν αρμοδιότητες, δυνατότητες και εμπειρία σε έναν κοινό στόχο: την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας και την παράλληλη ενεργοποίησή τους στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Δεκαεπτά Εφορείες Αρχαιοτήτων, έξι μουσεία, έξι Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τρία Πανεπιστήμια, επτά Δήμοι, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες, σωματεία και συνεταιρισμοί πολιτών, ορειβάτες, εικαστικά εργαστήρια, βιβλιοθήκες και πολλοί εθελοντές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δημιούργησαν μικρά ή μεγαλύτερα δίκτυα συνεργασίας σε δώδεκα νομούς της χώρας. Αποτέλεσμα μια σειρά από περιπάτους, πεζοπορίες, θεματικές περιηγήσεις, μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές παρουσιάσεις ανοιχτές στο κοινό από 24 Μαΐου έως και 13 Ιουνίου 2013.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές συντονίζονται από τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Εφαρμόστηκαν πιλοτικά, με θερμή ανταπόκριση, το 2012 στους Νομούς Αττικής, Ρεθύμνης και Λέσβου. Οι Νομοί Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας και Φωκίδας διευρύνουν τη δικτύωση με πολυεπίπεδες εκδηλώσεις, που περιγράφονται αναλυτικά στο συνημμένο πρόγραμμα.

 
 
Χρονικά Πλαίσια:
24/5/2013 - 13/6/2013
 
Σχετικά Αρχεία:
  Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2013
  Αφίσα 2013
  Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές - Απολογισμός 2013
 
Σχετικά Αντικείμενα:
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2015
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016
 
Σχετικές Υπηρεσιακές Μονάδες:
Διεύθυνση Μουσείων
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας