29/4/2014

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές- Λογότυπο Η θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συμμετοχή στη δράση Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών φορέων και με κοινό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προσφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η δράση Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Εφαρμόστηκε πιλοτικά το 2012 και το 2013, σε 3 και 12 νομούς αντίστοιχα. Στη φετινή διοργάνωση προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε 29 νομούς, ενώ συμμετέχουν περισσότεροι από 150 φορείς. Σαράντα δύο Εφορείες Αρχαιοτήτων και άλλες Υπηρεσίες και Μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είκοσι δύο Δήμοι, δέκα Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πέντε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, έξι Πανεπιστημιακές Σχολές και πολλά σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμοί πολιτών, αλλά και πολλοί εθελοντές συμβάλλουν στη δράση.

Από τη Δευτέρα 28 Απριλίου έως την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 σε όλη την επικράτεια οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, να ενημερωθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί με περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, θεματικές περιηγήσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές παρουσιάσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 
 
Χρονικά Πλαίσια:
28/4/2014 - 4/5/2014
 
Σχετικά Αρχεία:
  Αφίσα 2014
  Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2014
 
Σχετικά Αντικείμενα:
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2013
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2015
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016
 
Σχετικές Υπηρεσιακές Μονάδες:
Διεύθυνση Μουσείων
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας