Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη γέννηση και την εξέλιξη του θεάτρου στην Αθήνα του 5ου και του 4ου αι. π.Χ.. Στόχος του η ανάδειξη του θεάτρου ως μια πτυχή του αθηναϊκού δημοκρατικού πολιτεύματος, ως μια μορφή ταυτότητας της πόλης-κράτους, η οποία θέσπισε τους θεατρικούς αγώνες , αλλά και ως ύψιστη καλλιτεχνική καταξίωση με τη συμμετοχή του συνόλου των Αθηναίων πολιτών και τη μεταμόρφωση του δράματος σε πολιτικό βήμα, αντίστοιχο με αυτό της Εκκλησίας του Δήμου.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας της εκπαιδευτικής αρχαιολογικής έκθεσης «Τι ταύτα προς Διόνυσον;», στην οδό Πρυτανείου 9 στην Πλάκα και στον αρχαιολογικό χώρο του Διονυσιακού Θεάτρου.Χρηματοδότης: ΥΠΟΠΑΙΘ

Έτος:  1997 - 2012
Τόπος : Αθήνα
Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας
Υπεύθυνος προγράμματος:
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: +30 210 3310474
Φαξ: +30 210 3801840
Email: tepe.dmeep@culture.gr
Εκδόσεις σχετικές με το πρόγραμμα:
Εκπαιδευτικός φάκελος «Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα». Περιλαμβάνει έντυπα για τον εκπαιδευτικό και το μαθητή, επιτραπέζιο παιχνίδι, cd και συνοδευτικό υλικό με χαρτοκοπτική, Υπουργείο Πολιτισμού.
Εκπαιδευτικός φάκελος «Μουσών Δώρα: Η μουσική και ο χορός στην αρχαία Ελλάδα». Περιλαμβάνει έντυπα για τον εκπαιδευτικό και το μαθητή, χαρτοκοπτική και αφίσα της έκθεσης. Εξαντλημένο. Συμπληρωματικό υλικό: «Επίσκεψη στο Διονυσιακό θέατρο, το Ωδείο του Περικλή, το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο», ΥΠΠΟΑ, 2003. Διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή (CD). , Υπουργείο Πολιτισμού, 2003.
Εκπαιδευτικός φάκελος «Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα-Κωμωδία». Περιλαμβάνει έντυπα για τον εκπαιδευτικό και το μαθητή, έντυπα προτεινομένων περιηγήσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και ποικίλες προτάσεις δραστηριοτήτων που προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία διαθεματικής προσέγγισης των «Ορνίθων» του Αριστοφάνη, 2006.
Πληροφορίες για τον επισκέπτη:
Γενικές Πληροφορίες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Εκθέσεις:
Τι ταυτα προς Διόνυσον;
Σχετικά αρχεία
Επιστημονική Βιβλιογραφία  
Εκπαιδευτικό Υλικό 2011-2012  
Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχολικού έτους 2011-2012  
Δείτε ακόμη...
Θέατρο Διονύσου Ελευθερέως